MOVIMENT

El nou Citroën Méhari

Al maig de 1968, enmig d’una època de revoltes estudiantils, Citroën va llançar al mercat un cotxe que passaria a la història com un exemple de llibertat, despreocupació i fantasia. Avui, després de 47 anys, Citroën el reinventa per seguir sent fidel a la mateixa filosofia de vida.

Al maig de 1968, enmig d’una època de revoltes estudiantils, Citroën va llançar al mercat un cotxe que passaria a la història com un exemple de llibertat, despreocupació i fantasia. Avui, després de 47 anys, Citroën el reinventa per seguir sent fidel a la mateixa filosofia de vida.

Ara, el nou Citroën Méhari torna a trencar els esquemes, però ja amb vista a comercialitzar-se molt ràpid. Es tracta d’un petit SUV elèctric descapotable: mesura 3,81 metres de llarg (menys que els 3,94 del C3), 1,87 metres d’ample i 1,65 metres d’alt, amb un sostre practicable d’accionament manual que pot cobrir la totalitat de l’habitacle o bé les places posteriors. La seva generosa altura sobre el sòl li permetrà, segons Citroën, atravessar els terrenys més complicats.

Estèticament, el Citroën Méhari et recordarà el C4 Cactus, sobretot en el frontal. Moltes de les seves solucions rescaten l’esperit entranyable i de senzillesa del Méhari, com la carrosseria de plàstic, els arcs antivolc, la forma de les portes o la banqueta posterior desplaçable i abatible, que deixa lloc a un maleter que va des dels 200 fins als 800 litres.

El Méhari és, estèticament, un fidel representant de la nova estètica de la marca, amb els grups òptics dividits en dues parts (com el Cactus i els C4 Picasso), un frontal “somrient”, línies suaus, elements en negre en els passos de roda i detalls retro com les frontisses vistes de les portes o els dos arcs de seguretat posteriors que permeten el muntatge del sostre. La marca completarà aquest “look” desenfadat amb quatre colors de carrosseria, blau, taronja, groc i beix, dos colors per al sostre: negre i vermell ataronjat, i dos colors per a les tapisseries, beix o vermell, en tots dos casos en un teixit tècnic impermeable.

Com el Méhari al seu moment, aquest és un cotxe orientat a un ús lúdic i, per tant, és descapotable, amb dos sostres de fibra i uns panells transparents per completar les portes que s’ancoren a cop de clic en els arcs de seguretat, un habitacle per a quatre places amb la banqueta posterior abatible, una carrosseria de plàstic termoformat i, per tant, insensible a la corrosió i a les esgarrapades i rentable a manguera tant exterior com interiorment. Igual que el Mehari.

El que ja no és com l’antic Méhari és el sistema de propulsió. L’eMéhari disposa d’un motor elèctric de 68 CV associat a una bateria de Liti Metall Polímer desenvolupada per Bolloré que ha de proporcionar-li, segons la marca, una autonomia de 100 quilòmetres en carretera i de 200 en un ús urbà amb una velocitat màxima de 110 km/h.

La personalització jugarà un paper fonamental a l’hora d’arribar als clients, amb una gran varietat de colors per a la carrosseria, el sostre i l’interior amb un habitacle realment cridaner, amb la tapisseria impermeable i amb forats d’evacuació per si vols rentar-lo amb una mànega. El Citroën eMéhari iniciarà la seva revolució a França la propera primavera de 2016, per passar posteriorment a la resta del Vell Continent. La seva raó de ser? No hi ha dubte que serà un cotxe lúdic que estarà molt present per les costes i platges i en les gammes de les empreses de lloguer. El preu, de moment, el desconeixem, però de ben segur serà més assequible que molts dels elèctrics que coneixem avui dia.

Tot terreny del maig del 68

El comte Roland Paulze d’Ivoy de la Poyle, empresari dedicat a la transformació del plàstic, el dissenyador industrial Jean Louis Barrault i el tècnic Jean Darpin van ser els pares del Méhari. Els dos últims treballaven a lSEAB, una empresa propietat del primer i van elaborar el primer prototip sobre un xassís de 2 CV en 1967. Amb el prototip construït, es van presentar a Citroën on Pierre Bercot, president de la marca en aquell moment, va donar llum verda a l’“adopció” del projecte. La marca va llançar el cotxe dins de la seva gamma convencional i li va donar el nom amb el qual els berbers algerians nomenen a certa raça de dromedaris. Inicialment es va dir Dyane 6 Méhari però aviat, la referència al Dyane va desaparèixer. El nom de Méhari es va triar pel que representa: un cotxe senzill, de poc manteniment i capaç de transportar persones o càrrega en condicions difícils. Exactament igual que un dromedari saharià. La principal peculiaritat del Méhari era l’ús de plàstic ABS en la carrosseria. Aquest material unia al seu baix pes una gran resistència a la torsió i la possibilitat de ser tintat durant la fase de modelat, cosa que permetia que la carrosseria mantingués sempre el mateix aspecte.

Afegir comentari

Fes clic aquí per publicar un comentari

*

Articles relacionats

Si continua utilizando el sitio, usted acepta el uso de cookies. más información

La configuración de las "cookies" en este sitio web se activa para darle una mejor experiencia de navegación. Si continúa utilizando este sitio web sin cambiar la configuración de las "cookies" o sin hacer clic en "Aceptar" a continuación, usted está consintiendo a la misma el uso de dichos "cookies".

Cerrar