MOVIMENT

Nou Peugeot 3008, atractiu i diferent

El nou SUV de la casa francesa es presentarà mundialment en el proper Saló de París i s’espera que penetri fort en el mercat.

La nova generació del Peugeot 3008 no té res a veure amb la seva antecessora. Comparteix la plataforma EMP2 amb el 308, disposa d’una àmplia oferta de sis motors, compta amb tecnologia punta en seguretat i entreteniment i, com en el cas del model actual, només s’oferirà en versions de tracció davantera.

Per dimensions, el nou 3008 se situa per sobre de la mitjana del segment: mesura 4,45 m de llarg (7 cm més que el Nissan Qashqai), 1,84 m d’ample i 1,62 m d’alt, amb una distància entre eixos de 2,68 m. Remarcant la seva aparença de tot terreny, l’altura lliure al sòl és de 21,9 centímetres.

Estèticament trenca amb tot el vist fins ara en la marca. És cert que el frontal, de línies molt complexes, segueix l’estil del recent redisseny del 2008, però la part posterior és inèdita, amb una franja contrastada que inclou els pilots situada sota la lluneta i múltiples elements decoratius negres i cromats. Crida l’atenció especialment la graella davantera, vertical i rotunda.

El cotxe és, no obstant això, més convencional; començant pel maleter, que ofereix 520 litres i té un accés amb un porta sense la doble obertura de la generació anterior. Tant la boca de càrrega com el propi maleter presenten formes regulars, i disposem de ganxos i argolles per subjectar embalums. El fons pot col·locar-se a dues altures diferents

El lloc de conducció destaca per dues coses. La primera és la sensació general de qualitat; i la segona, molt més cridanera, és la nova interpretació del Peugeot i-Cockpit, amb un volant petit, una espectacular instrumentació digital (amb pantalla de 12,3” i totalment configurable) que es consulta per sobre del volant i una pantalla central de tipus “tablet” de 8 polzades.

Peugeot aposta cada vegada més fort per les noves tecnologies, i especialment les de connectivitat, ja que el seu nou vehicle és compatible amb Android Car i CarPlay.

Es començarà a vendre a l’octubre amb sis motors, dos de gasolina i quatre dièsel, tots ja coneguts en el 308. La gamma arrenca amb l’1.2 PureTech Turbo de 130 CV disponible amb caixa manual o automàtica; i es completa, en gasolina, amb l’1.6 THP de 165 CV automàtic. En dièsel hi ha dos 1.6 BlueHDi amb 100 i 120 CV, només amb caixa manual el primer i amb manual o automàtica el segon. Després existeix també un 2.0 dièsel amb 150 CV manual o 180 CV automàtic.

Malgrat tractar-se d’un SUV no oferirà, com els seus rivals, tracció a les quatre rodes. Tots els 3008 seran de tracció davantera encara que, això sí, amb el sistema Advanced Grip Control, un control de tracció que adapta el seu funcionament segons la manera triada: normal, fang, neu, sorra o ESP off. Aquest sistema es combina amb pneumàtics M+S de 18 polzades i un sistema de control electrònic de descensos.

Entre l’equipament disponible cal destacar els seients amb massatge, un sistema d’entreteniment i informació amb navegador en 3D, recàrrega de mòbils per inducció, sostre panoràmic practicable de cristall, fars full-LED i un equip de so Focal desenvolupat específicament per a aquest model.

Peugeot anuncia també nombroses ajudes a la conducció amb advertiment de canvi de carril, control d’angle mort, aparcament assistit, reconeixement de senyals, alerta de risc de col·lisió, control de creuer actiu i sistema de visió perimètrica de 360 graus.

A més, el cotxe facilitarà la mobilitat a les zones urbanes prohibides al tràfic mitjançant un patinet o una bici elèctrica plegable que poden guardar-se i carregar-se en el maleter.

El nou Peugeot 3008 es presentarà mundialment en el proper Saló de París. Serà com a més tard en aquestes dates quan coneguem amb exactitud la gamma espanyola, els detalls d’equipament per al nostre país i la tarifa de preus definitiva.

El 3008 es començarà a vendre a partir de l’octubre amb sis motors, dos de gasolina i quatre dièsel.

Afegir comentari

Fes clic aquí per publicar un comentari

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Articles relacionats

Si continua utilizando el sitio, usted acepta el uso de cookies. más información

La configuración de las "cookies" en este sitio web se activa para darle una mejor experiencia de navegación. Si continúa utilizando este sitio web sin cambiar la configuración de las "cookies" o sin hacer clic en "Aceptar" a continuación, usted está consintiendo a la misma el uso de dichos "cookies".

Cerrar