MOVIMENT

El Porsche elèctric

El Panamera 4 E-Hybrid és la versió híbrida endollable del Porsche Panamera. La versió més accessible de la gamma està a la venda per 110.890 euros.

Té un sistema d’impulsió compost per un motor de gasolina i un altre elèctric que, quan funcionen al mateix temps, poden arribar a donar 462 CV de potència i 700 Nm de parell. L’autonomia en manera completament elèctrica és de 50 km.

El motor de gasolina del Panamera 4 E-Hybrid és el mateix que el de la versió Panamera 4S, encara que amb menor potència. Té sis cilindres col·locats en «V», 2894 cm³ de cilindrada, injecció directa de combustible, sobrealimentació mitjançant dos turbocompressors i 330 CV de potència màxima (en el Panamera 4S són 441 CV). El motor elèctric té 136 CV i s’alimenta de l’energia emmagatzemada en una bateria d’ions de liti de 14,1 kWh de capacitat situada sota el pis del maleter.

El canvi de marxes és el mateix que tenen la resta de models de la gamma Panamera: és de tipus doble embragatge, té vuit velocitats i transmet la força del sistema a les quatre rodes.

El principal mètode de recàrrega de la bateria és mitjançant la seva connexió a la xarxa elèctrica, encara que també es pot fer, amb menor intensitat, durant les fases de desacceleració (frenada regenerativa) o amb el motor de combustió, prèvia selecció del mode de gestió de l’energia «E-Charge». Segons Porsche, una càrrega completa necessita 5,8 hores en una presa de 230 V i 10 A (un endoll domèstic convencional) o 3,6 hores en una de 230 V i 32 A (requereix una instal·lació específica). El procés de càrrega es pot consultar i programar des del sistema multimèdia del vehicle «Porsche Communication Management» i des d’una aplicació per a telèfons mòbils intel·ligents denominada «Porsche Car Connect app».

El Panamera híbrid pot arribara 140 km/h utilitzant només el motor elèctric i a 278 amb tots dos en funcionament

El Panamera 4 E-Hybrid és capaç de circular fins a 140 km/h utilitzant únicament el motor elèctric. Amb tots dos en funcionament, aconsegueix 278 km/h i pot accelerar des d’aturat fins a 100 km/h en 4,6 segons, unes xifres lleugerament inferiors que les del Panamera 4S de 441 CV (289 km/h i 4,4 segons), però superiors a les d’un Mercedes-Benz S500 i L (250 km/h i 5,2    segons) o un BMW 740i iPerformance (250 km/h i 5,4 segons).

El consum mitjà homologat és de 2,5 l/100 km, una xifra que el situa en una posició intermèdia en relació a els seus rivals.

Com en tots els Panamera, el model 4 I-Hybrid conserva les formes de conducció habituals —Normal, Sport i Sport Plus—, però a més a més n’hi ha unes altres quatre que gestionen el funcionament del sistema híbrid: E-Power, Hybrid Acte, E-Hold i E-Charge.

Una càrrega completa necessita 5,8 hores en una presa de 230 V i 10 A (un endoll domèstic convencional) o 3,6 hores en una de 230 V i 32 A (requereix una instal·lació específica).

Afegir comentari

Fes clic aquí per publicar un comentari

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Articles relacionats

Si continua utilizando el sitio, usted acepta el uso de cookies. más información

La configuración de las "cookies" en este sitio web se activa para darle una mejor experiencia de navegación. Si continúa utilizando este sitio web sin cambiar la configuración de las "cookies" o sin hacer clic en "Aceptar" a continuación, usted está consintiendo a la misma el uso de dichos "cookies".

Cerrar