CREACIONS

Formes i colors pròpies de l’evolució ceramista actual

Inaugurat el passat dia 8 al MACBA de Barcelona, el 47è Congrés de l’Acadèmia Internacional de Ceràmica que enguany se celebra a Catalunya compta a Sant Cugat amb l’exposició d’obres del tortosí Joan Panisello i de l’obra conjunta de Núria i Sergi Salvador i el pintor Sergi Barnils. Per Josep Canals

Durant el que resta de setembre i fins al 31 d’octubre es podrà veure a la Canals-Galeria d’Art, en el marc del 47è Congrés de l’Acadèmia Internacional de Ceràmica que se celebra a Catalunya, una doble exposició dedicada a aquesta disciplina artística. D’una banda, a la Sala 1, es podrà apreciar l’obra de Joan Panisello, i de l’altra, a la Sala 2, la proposta conjunta de tres creadors: els ceramistes Núria i Sergi Salvador i el pintor Sergi Barnils, que basant-se en el fang i la cuita creen formes i colors emmarcades dins l’evolució ceramista actual.

Joan Panisello (Jesús-Tortosa, Baix Ebre, 1944) és un dels ceramistes més reconeguts del país, graduat en Ceràmica a L’Escola Llotja de Barcelona el  1975.

L’interès de la seva obra es basa en l’originalitat de les formes i en la coloració de les peces. Durant els darrers quaranta-vuit anys ha elaborat més de nou mil mostres de colors diferents.

L’any 2008, el Ministeri de Cultura li organitzà una exposició retrospectiva i itinerant i va editar un extraordinari llibre, Joan Panisello: 1975-2006, que mostra la seva trajectòria artística. L’any 2014 es publicà la seva biografia. És premiat a Espanya, França, Bèlgica, Luxemburg, Àustria, Argentina, Japó i Croàcia amb fins un total de 24 premis. L’any  2013 és elegit membre de l’Acadèmia Internacional de Ceràmica.Medalla d’Or al II Saló Internacional Gran Ducat de Luxemburg i Medalla de Plata del Gran Prix Internacional París.

“Pangea-Mural Neriage” de Joan Panisello. Imatge de la Sala 2 de Canals Galeria d’Art.
Creacions de Sergi Barnils.

El crític d’art Josep Corredor Matheos diu que “el conjunt de l’obra de Panisello revela voluntat decidida de prosseguir la investigació –en forma i esmalts- i un enteniment de la creació com quelcom que no està absolutament subjecte, esclau, del seu temps, o, en tot cas com ho vincula a un temps distint, molt més elàstic i profund, ric, en què l’art gaudeix d’una autonomia que pot ser plena”. Panisello és conegut a través de més de 900 publicacions, més de 240 quaranta exposicions i per les peces exposades en museus, fundacions, fons d’art i col·leccions públiques i privades.

Pel que fa a l’obra conjunta dels ceramistes Núria i Sergi Salvador i el pintor Sergi Barnils, enllaça amb les exposicions que al llarg de la història de l’art han fet altres artistes com una experiència afegida a la seva creativitat, en què puntualment han fet servir el fang com a suport base de la seva obra. Exemples en tenim molts: Miró i Picasso, Dalí, Grau-Garriga, Barceló…

“Ombú Bellaombra “de Joan Panisello i una de les peces de “configuracions” de Sergi Barnils.

Afegir comentari

Fes clic aquí per publicar un comentari

*

Articles relacionats

Si continua utilizando el sitio, usted acepta el uso de cookies. más información

La configuración de las "cookies" en este sitio web se activa para darle una mejor experiencia de navegación. Si continúa utilizando este sitio web sin cambiar la configuración de las "cookies" o sin hacer clic en "Aceptar" a continuación, usted está consintiendo a la misma el uso de dichos "cookies".

Cerrar