MOVIMENT

Miami, ciutat màgica

A la Florida, a mig camí entre la urbs cosmopolita i l’exuberància tropical, es troba una de les ciutats mes sorprenents del món: Miami. Us convidem a visitar-la. Text i Fotografies: Jordi Mateu i Valls

Entre aiguamolls, a la vora del riu del mateix nom i a cavall entre l’oceà Atlàntic i els Everglades, s’alça la ciutat de Miami. Sorprenent conglomerat d’alts edificis i de natura tropical exuberant que ocupa el que en altre temps foren les terres de la tribu nadiua americana dels mayaimi.

A començaments del segle XVI, un explorador espanyol, Juan Ponce de León, va fundar la primitiva ciutat que amb el temps hauria d’esdevenir la metròpoli que coneixem avui dia, una de les mes importants des del punt de vista financer dels Estats Units.

Miami és una ciutat que sobta a primer cop d’ull. El seu skyline pot recordar la ciutat de Nova York, però basta baixar a ras de terra perquè els cocoters i l’extraordinària vegetació tropical dels seus espais enjardinats ens recordi ràpidament que som a escassos kilòmetres del Tròpic de Càncer.

Glamour a l’estil americà

Miami és la ciutat del glamour per excel·lència, i això es nota a cada passa -fins i tot a vegades es fa excessiu i una mica freaky-, però conserva l’encant de les ciutats colonials del temps dels indianos. N’hi ha prou amb donar una volta pel barri de Coral Gables per a constatar-ho i a continuació contrastar-ho amb les luxoses mansions de famosos que s’alcen a l’exclusivíssima Biscayne Bay, o amb una volta per la Ocean Drive de Miami Beach, arxipopular gràcies a les sèries de televisió i bressol de l’arquitectura art déco.

El port de Miami és considerat el més important del món quant a creuers, i seu d’importants navilieres del sector. En el seu interior es troba a més una important base d’hidroavions de línia, que realitzen vols regulars entre els cayos i també per plaer.

Biscayne bay està farcida de mansions de famosos, com aquesta que va pertànyer a l’actriu Liz Taylor.

Tot el glamour de l’Amèrica dels 50 aparcat davant del no menys glamurós Hotel Avalon.

Ocean Drive, a Miami Beach, és coneguda universalment gràcies al cinema i les telesèries.

Enormes al·ligàtors prenen el sol indiferents a la mirada dels turistes als Everglades.

Què no podem deixar de visitar

Imperdonable no submergir-se en el glamour de les mansions que les celebrities tenen a Biscayne bay. Com que es tracta de zones privades molt vigilades, l’única possibilitat és fer-ho des de l’aigua. Empreses de lloguer d’embarcacions ofereixen un passeig per la badia i tota mena de detalls sobre les mansions i els famosos que les habiten.

Un altre dels al·licients, si us agrada la natura salvatge i indòmita, és efectuar un recorregut en un airboat pels Everglades, l’única reserva subtropical dels Estats Units. 13.000 km2 farcits d’una fauna i flora espectaculars on destaquen impressionants al·ligàtors, sovint de més de 3 metres de llarg.

Per als amants de la gastronomia, un bon plat de stone crab (una mena de bocas elaborades amb una espècie autòctona de cranc) servit al mític Joe’s de la Washington Avenue pot resultar insuperable. Al capvespre, uns mojitos magistralment preparats en algun dels bars i locals de chill out del barri de Little Havana, tindran la virtut de transportar-nos amb la imaginació a la, alhora propera -només 350 km- i llunyana, illa de Cuba.   

Com arribar-hi

Des de Barcelona, Miami és accessible en unes 10-11 hores de vol directe. Diverses aerolínies cobreixen el trajecte des de l’aeroport del Prat al de Miami Dade: American Airlines, British Airways o Iberia en són algunes. Des de l’aeroport es pot arribar al centre en pocs minuts mitjançant taxi, autobús, o en el modern servei de Metrorail automàtic elevat.

Afegir comentari

Fes clic aquí per publicar un comentari

*

Articles relacionats

Si continua utilizando el sitio, usted acepta el uso de cookies. más información

La configuración de las "cookies" en este sitio web se activa para darle una mejor experiencia de navegación. Si continúa utilizando este sitio web sin cambiar la configuración de las "cookies" o sin hacer clic en "Aceptar" a continuación, usted está consintiendo a la misma el uso de dichos "cookies".

Cerrar