NEGOCIS

Color It, creativitat a mida

Des de fora sembla una cafeteria, però quan hi entres veus que és molt, molt més. Situat a l’avinguda de Lluís Companys 24, a quatre passes de l’estació, Color It és un espai absolutament polivalent on pots donar via lliure a la teva creativitat, tinguis l’edat que tinguis. N’hem parlat amb la seva responsable, Esther Velilla.

Què és exactament Color It?

És un espai completament obert on qui vol pot pintar, qui vol pot prendre algo… S’hi pot portar els nens, s’hi pot venir en família, s’hi pot venir sol…

Per a quines edats és?

La gent es pensa que és només per nens, i no. Als bebès els hi va molt bé per a l’estimulació sensorial… A mesura que es fan grans van avançant cap a un traç més fi… I a la gent gran igual els hi va bé per mantenir la motricitat fina, la concentració, la memòria, la creativitat… Hi ha molts beneficis a qualsevol l’edat.

D’on surt la idea?

Vaig estar dos anys a Nova York i allà hi ha molts locals d’aquest tipus. M’agradava pintar i m’hi vaig aficionar molt. Hi pots anar a qualsevol hora, agafar les teves peces i abstreure’t un estona dels teus problemes pintant.

I de Nova York a Sant Cugat.

Quan vaig tornar vaig veure que no existia res similar. Tot eren cursos dirigits, amb horaris, i sovint tenim ganes de fer coses però el temps o els compromisos no ens ho permeten.

Creus que la gent coneix la idea?

No, a la majoria els hi ve absolutament de nou. Els estrangers sí, holandesos o anglesos que viuen a Sant Cugat i que ja coneixen el concepte, perquè als seus països existeix. La gent d’aquí no.

Com funciona?

Es pot venir a qualsevol moment, no cal reservar, ni apuntar-se, ni res.

Sense horaris.

Exacte. El problema de les activitats extraescolars és que has de córrer per arribar-hi. Des que et lleves al matí fins al vespre estàs corrent…

Aquí és lliure.

Sí, a mida. A mi m’és igual a quina hora em portin els nens. Si un dia no es ve, no passa res. Hi ha d’haver certa regularitat, és clar, perquè les educadores fan un pla pedagògic a mida del nen.

Hi ha grups d’edat?

No, he vist que els nens aprenen dels altres nens de diferents edats, tant els petits dels grans com els grans dels petits.

Què es fa amb les peces que es pinten?

Te les endús a casa. Les pintures que utilitzem no són tòxiques, es renten fàcilment i la peça, un cop acabada, la laquem i la coem, cosa que permet utilitzar-la com a vaixella. Són utensilis que no s’acumulen a un prestatge, sinó que els faràs servir durant el dia a dia a casa. També serveix per fer regals personalitzats, pel dia del pare, l’amic invisible…

També llogueu la sala, oi?

Sí, per fer festes o per treballar. Una idea que tenim és establir sinèrgies amb grups d’artistes que tinguin problemes d’espai. I el que també fem és “Color It a casa”… Agafem els trastos i organitzem activitats a domicili, en festes, etcètera.

Idees pel futur?

Properament obrirem una secció d’arteràpia. La pintura té molts beneficis a nivell emocional, a nivell d’autoestima, a nivell de potenciar certes habilitats com la concentració, la perseverància… La idea és dedicar-nos a nens amb problemes emocionals, nens amb necessitats educatives especials, així com a gent gran amb problemes d’Alzheimer o de motricitat.

Avinguda de Lluís Companys, 24
636 560 009
www.colorit.es
colorit@colorit.es

Afegir comentari

Fes clic aquí per publicar un comentari

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Si continua utilizando el sitio, usted acepta el uso de cookies. más información

La configuración de las "cookies" en este sitio web se activa para darle una mejor experiencia de navegación. Si continúa utilizando este sitio web sin cambiar la configuración de las "cookies" o sin hacer clic en "Aceptar" a continuación, usted está consintiendo a la misma el uso de dichos "cookies".

Cerrar