CREACIONS

Sant Cugat, terra d’artistes

La Canals-Galeria d’Art proposa aquesta tardor-hivern una mostra col·lectiva que reuneix artistes que han nascut a la ciutat, hi viuen o en el algun moment de la seva vida hi han estat vinculats. Per Josep Canals

Fins al mes de gener, dotze artistes amb diferents praxis artístiques, alguns d’ells de reconegut prestigi a nivell nacional i internacional, compartiran espai amb d’altres que segueixen consolidant amb fermesa la seva trajectòria personal dins l’art contemporani del nostre país.

Carmen Anzano (Vilanova de Sau, 1960): Destacada artista multidisciplinària en constant evolució i una creativitat inesgotable. Artista amb una obra de caràcter poètic, expressiu i sensorial, fa servir diferents materials com pintures, teles, fustes, cordes i fils que s’intercalen, a vegades sobre superfície pictòrica, a vegades ordint múltiples teixits.

Sergi Barnils (Bata, Guinea Equatorial, 1954) és un dels artistes de Sant Cugat que durant la dècada dels 90 es va donar a conèixer, sobretot a Itàlia i Alemanya. El seu llenguatge pictòric es basa en les arrels més primitives i els colors contundents. La seva atracció pel paisatge en etapes inicials es transforma en un abandonament de la representació, per desenvolupar una síntesi espacial. Un diàleg entre el dibuix, la geometria i el simbolisme, on s’hi poden observar les fonts de la nostra tradició, en especial del món medieval. Obres que elabora amb una tècnica pacient i meticulosa, de superposició de capes amb transparències, de gratat i ratllat. La seva obra es troba repartida per nombrosos museus i col·leccions particulars d’Alemanya, Itàlia, Àustria i Holanda, entre d’altres, i ha realitzat nombroses exposicions arreu.

Carles Briega (Barcelona, 1947): Pintor que en el terreny artístic també ha exercit la docència.

Canals Gual (Sant Cugat 1947): Llicenciat en Belles Arts i galerista.

Martín Carral (Meruelo, Santander, 1959): Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona és un artista molt consolidat, i una excel·lent trajectòria molt valorada per la crítica.

Casademont “le vieux” (Barcelona, 1923 – Girona, 2007) és un dels artistes que formen part de la història de l’art del segle XX a Sant Cugat i un dels artistes catalans més destacats. Guardonat amb diversos premis, entre els quals la Creu de Sant Jordi atorgada l’any 1994, la Medalla d’Or – Sala de l’Hotel de Ville de Vichy, la de President Honorari a l’Academie du Vernet, la de fill adoptiu de l’Estat d’Estíria a Graz (Àustria). També fou acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona. Són nombroses les exposicions realitzades tant aquí com a l’estranger i la seva obra es pot veure a molts museus nacionals i internacionals.

Joaquim Chancho (Riudoms, 1943) és un dels artistes catalans actuals amb més projecció internacional. Ha dut a terme una intensa labor en l’estudi del color i la forma. La seva obra va des d’una pintura matèrica d’influències informalistes i tapianes, passant per la representació pictòrica basada en la interpolació del gest a la geometria, sèries de transformacions linials a base de seqüències successives o sèries cícliques d’imatges. Elements sígnics i cal·ligràfics.  Ha rebut nombrosos i prestigiosos premis de pintura i dibuix,

Neus Colet (Barcelona, 1963): Destacada escultora i gravadora catalana que viu a Sant Cugat, i que crea una obra molt personal.

Teresa Farrés (Sant Cugat, 1926 – 2011), va ser una de les artistes que més va influir en el terreny artístic de la ciutat. Ha destacat sobretot com a pedagoga, essent la primera dona que impartí classes d’art a Sant Cugat. Durant gairebé mig segle va ensenyar a alumnes que amb el temps han esdevingut artistes de Sant Cugat i que actualment tenen una carrera consolidada dins el món de les arts plàstiques, com per exemple Pep Codó, Josep Royo, Sergi Barnils i Carles Delclaux, entre d’altres. Farrés centra la seva obra en el camp de la figuració lírica, representant el paisatge, la figura i el bodegó com a temes principals i mostrant la seva admiració pels cànons clàssics i per la pintura renaixentista.

Josep Grau-Garriga (Sant Cugat, 1929 – Saint-Mathurin-sur-Loire, França, 2011): Pintor de formació, va treballar en l’àmbit de la pintura mural i el vitrall i entrà en contacte amb el món del tapís, a partir de l’antiga fàbrica Casa Aymat, existent a Sant Cugat.

Teresa Jordà Vitó (Terrassa): Pintora que ha destacat sobre tot dins la tècnica de l’aquarel·la.

Patrizia Lohan (Alemanya) viu a Sant Cugat i es constitueix com una de les creadores de l’avantguarda de la ciutat.

Adalt Teresa Farrés – Dona i plat de fruita
Carles Briega – Cap II (1994)
Carme Anzano – Forma II (2006)
Neus Colet – Adéu-Entre el cel i la terra II (2007)
Teresa Jordà Vito (1978)

Afegir comentari

Fes clic aquí per publicar un comentari

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Articles relacionats

Si continua utilizando el sitio, usted acepta el uso de cookies. más información

La configuración de las "cookies" en este sitio web se activa para darle una mejor experiencia de navegación. Si continúa utilizando este sitio web sin cambiar la configuración de las "cookies" o sin hacer clic en "Aceptar" a continuación, usted está consintiendo a la misma el uso de dichos "cookies".

Cerrar