NEGOCIS

Teca Sàbat: tradició posada al dia

La primera carta, d’un ja llunyà 1975, la va dibuixar a mà el pintor santcugatenc Pep Blanes. Avui, al 2016, aquesta autèntica institució gastronòmica de la ciutat estrena pàgina web i és activa a les xarxes socials, com si d’una start up es tractés… Però continua mantenint l’essència.

Si es pregunta als catalans quins són els seus plats preferits, no diuen tataki de tonyina ni esferificació de remolatxa. Diuen escudella i carn d’olla, mandonguilles i fricandó. Com ha estat sempre. I aquests han estat, sempre, els plats estrella de Teca Sàbat. Tot i que s’han “posat al dia” i serveixen autèntiques delicatessen dignes de Fer-ran Adrià, el que els caracteritza és la perfecció amb la que continuen fent el menjar de tota la vida.

L’empresa va néixer el 1975 fruit de l’empenta del xef Pere López i de Jaume Sàbat, fill de la llegendària nissaga de pastissers Sàbat. Aleshores el “menjar per emportar” era un concepte que no existia, i menys en el petit poble que era Sant Cugat. La primera botiga la van obrir al cèntric carrer de Santiago Rusiñol i aviat ja eren famosos “els canelons de la Sàbat”. Avui, les botigues són dues: a la Rambla Ribatallada 26 i al passeig de Francesc Macià 87, a Coll Favà.

Teca Sàbat cuina blinis i shitakes, però no s’oblida de que els plats més estimats són canelons i companyia

La història de Teca Sàbat corre en paral·lel a la història de conceptes com “take away”, “càtering” i “casaments en masies”. En gran part perquè l’empresa va ser pionera en aquests àmbits. Avui en dia són conceptes més que normalitzats, però algú els va haver d’inventar i popularitzar. Ho explica a Trentadies el gerent i cap de cuina de Teca Sàbat, Pere López: “Ara ja està molt vist, però nosaltres vam col·laborar, encarregant-nos del càtering, en l’obertura de la Masia Rosàs, la Masia Egara, la Casa Mir, la Vil·la Sàbat… Vam ser pioners”.

Tot i que hi ha moltes empreses que es dediquen al menjar preparat, càterings, events, etcètera, Teca Sàbat es manté fidel als plats tradicionals. “Són els que costa més que la gent faci a casa seva”, explica Pere López. “Això no vol dir que no treballem amb espumes, i esferificacions, i nitrògen, i algues, però no crec que això hagi de ser la base de la cuina. Crec que tornarà el concepte que el sofregit sigui el sofregit i que les coses siguin com han de ser. Això no vol dir que les espumes no siguin bones, que ho són, i molt, però si fas un dinar a base d’espumes al final tens la sensació de no haver dinat. El Ferran Adrià és un tio fantàstic, perquè ha dignificat l’ofici, però també ha creat molts monstres”.

Parlant del futur, Pere López ens diu que “la idea és continuar servint als clients el millor possible, tant a les nostres botigues com amb els càterings que fem per a casaments i per a reconegudes empreses amb seu a Sant Cugat”. I respecte la nova web i la implicació a les xarxes socials, el gerent i cap de cuina de Teca Sàbat explica: “Ens toca obrir-nos, perquè Sant Cugat ha crescut moltíssim. La gent de tota la vida ens segueix coneixent, ve a les nostres botigues, però hi ha molts nous santcugatencs que no ens tenen ubicats”.

Teca Sàbat Ribatallada
Rambla Ribatallada, 26 – 93 589 18 35
De dimarts a dissabte de 9.30h. a 14.30 i de 17 a 20.30h
Diumenges i festius de 9 a 15h.
Teca Sàbat Coll Favà
Pg. Francesc Macià, 87 – 93 674 11 58
De dimarts a dissabte de 9 a 20.30
Diumenges i festius de 9 a 20
info@tecasabat.com
www.tecasabat.com

Afegir comentari

Fes clic aquí per publicar un comentari

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Si continua utilizando el sitio, usted acepta el uso de cookies. más información

La configuración de las "cookies" en este sitio web se activa para darle una mejor experiencia de navegación. Si continúa utilizando este sitio web sin cambiar la configuración de las "cookies" o sin hacer clic en "Aceptar" a continuación, usted está consintiendo a la misma el uso de dichos "cookies".

Cerrar