MOVIMENT

Jaguar F-PACE: el SUV que faltava

Jaguar no estava present fins ara en el cada vegada més competit i rendible segment dels SUV, on la resta de marques premium disposen d’una amplísima oferta de totes les mides.

Aquest primer model de la marca anglesa en el segment dels SUV mesura 4,73 metres de llarg per 1,93 d’ample (compte en els pàrquings, perquè amb retrovisors se’n va a 2,17 d’ample). Aquestes dimensions el col·loquen a la mitjana del segment. Construït sobre la mateixa plataforma que la berlina XE, utilitza nombroses peces d’alumini per contenir al màxim un pes que, no obstant això, se’n va gairebé als 1.900 quilos, que és molt per a un cotxe d’aquest tipus.

El disseny és elegant. En l’ampla consola central trobem el botó d’arrencada i el comandament del canvi, un dial que emergeix en donar el contacte. Girant-lo seleccionem la marxa cap endavant i cap endarrere, el punt mort, la posició de pàrquing i la posició Sport, que ens permet utilitzar el canvi de manera seqüencial mitjançant les lleves situades darrere del volant, de dimensions ideals.

Davant dels nostres ulls queden la pantalla central i la instrumentació. Ambdues cobren vida en accionar el contacte. La instrumentació és configurable (pot triar-se el contingut de la part esquerra o disposar el navegador davant de la vista) i té el suport del head-up display, que és opcional i costa 1.647 euros, al costat del parabrisa davanter, que té un protector de filtre solar. El head-up display és de tipus làser, sense pantalleta de metacrilat, i el filtre solar deixa un petit buit al costat del retrovisor per col·locar un sistema de pagament automàtic de peatges (el popular Teletac).

La gamma comença amb un 180 CV manual per 45.000 euros. Amb tracció integral i canvi automàtic puja a 50.820

La pantalla central, de la seva banda, és de les millors que hem vist fins ara. És tàctil i es maneja com la de qualsevol tablet, desplaçant menús amb els dits a dreta i esquerra o ampliant el mapa, per exemple, mitjançant moviments de pinça amb els dits. Tot molt ràpid i molt intuïtiu.

Les càmeres de 360º proporcionen una vista zenital completa del cotxe i els seus voltants o vistes concretes de la part central, posterior i laterals. Aquestes vistes faciliten les maniobres d’aparcament en llocs amb columnes o pilones però, a més, en conducció off-road ens mostren en tot moment on tenim les rodes i els possibles obstacles al voltant del cotxe. El paquet que inclou aquestes càmeres més l’assistent automàtic d’aparcament costa 2.637 euros.

A les places posteriors hi ha molt espai per als genolls i per al cap. La tercera plaça, menys confortable que les dues exteriors, és vàlida per a un adult de talla mitjana, tot i que el respatller és incòmode.

El maleter és dels més grans del segment, amb 650 litres en un espai de càrrega ampli, regular i perfectament enmoquetat. La safata rígida està articulada de manera que la part que toca la porta s’eleva en quan s’obre per facilitar la càrrega.

Cal tenir en compte que la gamma arrenca amb una versió de 180 CV dièsel que, en acabat Pure i amb tracció posterior i canvi manual, costa 45.000 euros. Amb tracció integral i canvi automàtic, que jo crec que és la millor combinació per a aquest model, se’n va a 50.820 euros, un preu ja més en línia amb la competència alemanya en igualtat de potència i d’equipament.

Afegir comentari

Fes clic aquí per publicar un comentari

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Articles relacionats

Si continua utilizando el sitio, usted acepta el uso de cookies. más información

La configuración de las "cookies" en este sitio web se activa para darle una mejor experiencia de navegación. Si continúa utilizando este sitio web sin cambiar la configuración de las "cookies" o sin hacer clic en "Aceptar" a continuación, usted está consintiendo a la misma el uso de dichos "cookies".

Cerrar