NEGOCIS

La Bolera: brasa que mai s’apaga

Des de l’any 1984, els santcugatencs saben que hi ha un lloc on menjar les millors verdures i la millor carn a la brasa. Just a sota del Monestir, allà on la Baixada de l’Alba toca la Rambla del Celler, trobaran el tracte proper de Ramon Masó i companyia.

Això era una bolera abans?

Sí, al principi aquí hi havia dues pistes de bolos i unes quantes taules dins. Al seus inicis no era restaurant, només un bar d’entrepans i copes, i bolera.

Com es passa de bolera a restaurant?

La culpa va ser d’aquesta llar de foc que encara tenim al bar [ara mateix hi ha el pessebre]. El meu pare l’encenia cada dia. Llavors, els quatre mecànics que hi havia aquí, i la policia que abans estava aquí al costat, venien a esmorzar i fèiem quatre botifarres, quatre talls de carn, una mica de cansalada, teníem aquí un pernil que tallàvem a mà, pa amb tomàquet… I així vam començar. Va córrer una mica la veu i la gent va començar a venir el cap de setmana.

I van treure la bolera?

Va tardar uns anys, encara. Primer funcionava el pis de dalt com a restaurant i a baix continuava la bolera. Però vam començar a tenir èxit i necessitàvem més espai. Vam començar cobrint la bolera amb unes tarimes de fusta, com un tablao, hi posàvem taules i cadires i quan acaba el servei ho trèiem tot i jugàvem a bolos… Va ser una època amb molta feina. Treure materialment les pistes va ser l’any 94. I llavors vam anar fent diverses ampliacions… No hem parat de fer obres fins fa poc.

Quants comensals hi caben ara?

Uns 280, més o menys.

Què és el que els va fer tenir tan èxit?

Crec que el que ha estat clau és el tracte personal i familiar. El client veia amb els seus propis ulls com li cuinàvem la botifarra, que anava directament de la llar de foc al plat… I així vam anar creixent. La gent va passar d’anar a jugar a bolos a dir: “Anem a menjar a la bolera”.

Com cuinen la carn?

Tota a la brasa, tenim unes brases que no s’apaguen mai… Al matí amb la brasa que encara queda de la nit anterior hi posem el carbó a sobre i ja s’encén.

Quin carbó fan servir?

Carbó vegetal, de llenya, de Castellar.

La carn d’on la treuen?

La majoria són del Sagarra, d’aquí Sant Cugat. Treballem junts gairebé des que vam néixer, tenen molt bona carn.

Quin és el plat que més demana la gent?

La nostra fama ha vingut per les verdures a la brasa. Escarxofes, esbergínies… Els últims anys calçots… Rovellons quan és l’època… Aquests són els plats estrella, per dir-ho així. La gent sempre ho diu: “Les carxofes de la Bolera no les mengem enlloc”. I de carns, doncs depèn de cadascú. Un bon filet, un bon entrecot, unes bones costelles…

Quina gana que m’està entrant… A les parets veig moltes fotos de gent coneguda.

El primer que va venir va ser un jugador del Barça, el Prosinečki, i ens va fer gràcia fer-nos una foto amb ell. I ja no vam parar. Són famosos que s’ho diuen entre ells, gent de la tele, amics d’amics…

Gent que busca sabors purs.

Jo crec que sí, la gent valora molt trobar aquest gust tan típic de la brasa, que el producte estigui al punt de cuit. Brasa n’hi ha a molts llocs, però el que és difícil és trobar-li el punt. Quan la gent s’ho fa a casa seva se n’adona: se li encén, se li resseca, se li crema… Imagina’t fer-ho per 200 persones de cop.

De vegades sembla que les coses més senzilles són les més difícils de fer.

Sí, la gent té la idea que la brasa és fàcil, però no. El seu punt de sal, el seu punt de pebre, el seu punt d’oli, el seu punt de cocció… Tot això té el seu truquillo.

Braseria La Bolera / Baixada de l’Alba, 20 / restaurantlabolera.com
Obert tots els dies, excepte diumenge al vespre / Reserves: 93 674 16 75

Afegir comentari

Fes clic aquí per publicar un comentari

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Si continua utilizando el sitio, usted acepta el uso de cookies. más información

La configuración de las "cookies" en este sitio web se activa para darle una mejor experiencia de navegación. Si continúa utilizando este sitio web sin cambiar la configuración de las "cookies" o sin hacer clic en "Aceptar" a continuación, usted está consintiendo a la misma el uso de dichos "cookies".

Cerrar