MOVIMENT

Renault Zoe: 400 km sense fum

15-motor-01-trentadies

La marca francesa ha millorat molt les prestacions de la bateria que alimenta el seu petit elèctric.

15-motor-02-trentadies

Des del llançament del Zoe el 2012 s’han comercialitzat més de 50.000 unitats, 4.000 de les quals venudes a Espanya. Des de 2015 compta amb motor de desenvolupament propi Renault i des d’ara amb la nova bateria de 41 kWh.

El preu de la nova bateria és de 7.500 euros i els propietaris d’un Zoe amb la bateria de 22 kWh la poden muntar a la xarxa de postvenda de Renault. Els tècnics de la marca asseguren que la bateria té una vida útil superior als 10 anys. Segons Renault, el consum d’electricitat del Zoe és d’1,5 euros cada 100 km.

La veritat és que perquè aquest futur del vehicle sostenible es faci realitat és necessari que cadascun dels actors implicats compleixi amb el seu paper. Les companyies elèctriques han d’esforçar-se a desenvolupar i instal·lar punts de càrrega públics i privats compatibles amb diferents connectors, a més de promoure solucions perquè les bateries dels cotxes elèctrics puguin proveir-se d’energia a llars i institucions. Les administracions estatals, regionals i locals han de coordinar-se per promoure el desenvolupament dels vehicles alimentats per energies alternatives, facilitant ajudes a la compra i col·laborant en el desenvolupament de les infraestructures necessàries. I per descomptat, les pròpies marques d’automòbils han de seduir-nos amb productes que no ens provoquin angoixa ni per la seva escassa autonomia ni tampoc pel preu que apareix a l’etiqueta.

El Renault Zoe, que amb la seva nova bateria Z.E. 40 ha aconseguit gairebé duplicar els 210 km del model original, pot presumir d’una autonomia de 400 quilòmetres segons el cicle estàndard NEDC. Aquests 400 km reals ja són suficients per usar diàriament un cotxe elèctric sense que hàgim de témer per “quedar-nos tirats” i fins i tot permeten fer desplaçaments imprevistos.

15-motor-04-trentadies
15-motor-03-trentadies

L’autonomia del Renault Zoe ronda a partir d’ara els 400 quilòmetres reals

A partir d’ara, el Zoe ens dóna a triar entre una versió bàsica, denominada Entry, que serà l’única que conserva l’anterior bateria de 22 kWh i 240 km d’autonomia NEDC, i tres altres: Life, Intens i Bose, que compten amb la nova bateria de 41 kWh.

Per aconseguir aquest enorme augment de capacitat sense modificar el format físic de la bateria, Renault ha seguit el camí pres per Smart amb el seu nou ED, recorrent als nous compostos de ions de liti desenvolupats per LG Chem que presenten una major densitat de material actiu. També ajuda que les parets de les cel·les siguin més fines, de manera que hi hagi més espai d’emmagatzematge disponible.

Començant per sota tenim la versió Entry, l’única amb l’anterior bateria de 22 kWh, i que porta de sèrie llantes d’acer de 15”, arrencada sense clau, sistema multimèdia R-Link, climatitzador automàtic i regulador/limitador de velocitat. La bateria de 41 kWh ja és de sèrie al nivell Life, que d’altra banda repeteix el mateix equipament. I pujant a l’acabat Intense, afegirem unes llantes d’aliatge de nou disseny i 16” de diàmetre, retrovisors abatibles elèctrics, sensors de pluja i llums, elevallunes posteriors elèctrics i sensor d’aparcament posterior. Aquest acabat Intense dóna lloc a noves combinacions de color per a l’habitacle, a triar entre tons blaus o negres, amb motllures cromades en contrast. Finalment, el Zoe estarà disponible en altres dos nous colors de pintura: vermell intens i gris titani.

A partir d’ara ja no serà necessari llogar les bateries del Zoe, de manera que se’ns dóna l’opció d’adquirir el cot-xe íntegrament. En aquest cas, la bateria està garantida durant 8 anys o fins a 160.000 km amb reemplaçament sense cost sempre que la seva capacitat sigui inferior al 66% de la inicial.

Afegir comentari

Fes clic aquí per publicar un comentari


*

Articles relacionats

Si continua utilizando el sitio, usted acepta el uso de cookies. más información

La configuración de las "cookies" en este sitio web se activa para darle una mejor experiencia de navegación. Si continúa utilizando este sitio web sin cambiar la configuración de las "cookies" o sin hacer clic en "Aceptar" a continuación, usted está consintiendo a la misma el uso de dichos "cookies".

Cerrar