CREACIONS

Rouge de Dior

Imprimir

Per Josep Amorós  Il·lustració Germán Gállego

Em coneixes molt bé, encara que jo et conec millor. Cada matí et veig el blanc dels ulls quan t’estires les parpelles. Veig els pèls més llargs que t’esforces per arrencar de les celles. Et veig les dents, fins i tot els queixals si obres bé la boca. Decideixo per tu si t’has d’afaitar o avui potser no cal. T’he vist de cara i de perfil, vestit i també nu, quan vols convèncer-te que no fas panxa i per això busques amagar-la sense pensar que a mi no m’enganyes. T’he vist acabat de llevar i just abans d’anar a dormir, t’he vist despullar-te per entrar a la dutxa o quan t’abaixes els pantalons per seure primer al wàter i després al bidet. En totes aquestes situacions, t’agradi o no, he estat davant teu.

Potser et penses que quan apagues el llum i surts de l’estança jo també me’n vaig. T’equivoques. Si no hi ha llum, no em pots veure, però això no vol dir que no hi sigui. Prova de sortir ben de pressa i, en el darrer instant, torna enrere. Sempre em veuràs, perquè sempre hi sóc. I si per sorpresa entra algú altre que no siguis tu he de mimetitzar-me ràpidament amb l’intrús per poder seguir passant desapercebut.

Anit va entrar la teva amiga i de seguida es va reconèixer. Es va arreglar alguna cosa al rimmel de l’ull esquerre i també es va pintar els llavis de rouge numéro cinq. Encara que la vaig veure venir, no vaig poder evitar el petó ferm i molsós que em va plantificar a la boca, sense adonar-se’n que la marca no m’arribaria mai. Quan aquest matí ens tornem a veure hauràs de moure’t amunt i avall, a dreta i esquerra, fins que els seus llavis, tan bonics, tan vermells, encaixin sobre els teus. I si llavors decideixes que vols agafar la felicitat amb totes dues mans, només hauràs de creuar el mirall. T’espero a l’altra banda.

Josep Amorós és alumne del Taller d’Escriptura de l’Ateneu Santcugatenc

Afegir comentari

Fes clic aquí per publicar un comentari


*

Articles relacionats

Si continua utilizando el sitio, usted acepta el uso de cookies. más información

La configuración de las "cookies" en este sitio web se activa para darle una mejor experiencia de navegación. Si continúa utilizando este sitio web sin cambiar la configuración de las "cookies" o sin hacer clic en "Aceptar" a continuación, usted está consintiendo a la misma el uso de dichos "cookies".

Cerrar