COS i ÀNIMA

Avantatges i desavantatges de l’educació a casa

Imprimir

Per Silvia Camacho

Us heu plantejat alguna vegada la possibilitat d’educar als vostres fills a casa en comptes de que vagin a la escola? Hi ha partidaris i detractors d’ambdós sistemes. Però, en aquesta ocasió, ens centrarem en l’educació a casa i, sobretot, en els seus beneficis i desavantatges.

Esteu contents de l’educació del vostre fill? En canviaríeu alguna cosa? Què en penseu del debat entre escola pública i escola privada? Si voleu dur a terme una educació personalitzada, existeix una alternativa que molts pares han triat: educar els fills a casa. Aquest tipus d’educació, òbviament, té els seus avantatges i els seus inconvenients. 

AVANTATGES DE L’EDUCACIÓ A LA LLAR

Necessitats educatives especials.

L’educació a casa pot ser una oportunitat fantàstica per a casos molt concrets com, per exemple, els nens amb hiperactivitat, superdotats, ansietat, etcètera. Els nens que estan poc integrats en el sistema poden trobar en l’educació a casa una fórmula per a un assoliment òptim dels coneixements.

Impacte familiar

Un altre avantatge de l’educació familiar és gaudir de més temps junts, realitzant activitats comunes.

Estalvi econòmic

És cert que l’educació a casa significa un estalvi significatiu en rela ció a portar els nens a l’escola. No implica haver de fer despeses en roba, calçat, material, transport, etcètera.

Educació personalitzada  

A diferència del que passa a les escoles públiques, l’educació a casa permet la personalització del contingut, convertint-lo en una educació infantil més flexible i adequada al nen, tenint en compte les seves necessitats individuals.

DESAVANTATGES DE L’EDUCACIÓ A LALLAR

A nivell familiar

La família ha de tornar a pensar molts temes que afecten la seva vida quotidiana. Horaris, prioritats, feina… L’orga-nització de la família es veu trastocada perquè el nen ha d’estar acompanyat sempre per un dels progenitors. Per tant, gran part del temps ha d’estar dedicat al nen que rep l’educació a la llar.

A nivell econòmic 

La inversió de temps que implica l’educació del fill a casa implica renunciar a una nòmina. Una de les parts ha de ser decidir qui actua com a educador i,  per tant, ha de deixar la seva feina. Això significarà que s’haurà de reajustar l’economia familiar per poder dur a terme el projecte d’educació a casa.

Sensació d’aïllament

Una de les qüestions més preocupants  és el component psicològic. El nen es pot sentir diferent dels altres. El factor de socialització, especialment en els anys de desenvolupament i  creixement del nen, és molt important.

 Aquestes reflexions ens poden ajudar a entendre millor la importància de la labor educativa que exerceix el personal docent de les escoles dels nostres fills.

Afegir comentari

Fes clic aquí per publicar un comentari


*

Si continua utilizando el sitio, usted acepta el uso de cookies. más información

La configuración de las "cookies" en este sitio web se activa para darle una mejor experiencia de navegación. Si continúa utilizando este sitio web sin cambiar la configuración de las "cookies" o sin hacer clic en "Aceptar" a continuación, usted está consintiendo a la misma el uso de dichos "cookies".

Cerrar