MOVIMENT

Ordinasoft: passat i futur de la informàtica

15-ordinasoft-01-trentadies

Jaume Bartual va obrir el 1984 un petit local a la Rambla de Can Mora on els nens feien cues de tres i quatre hores per jugar als primers videojocs. Des d’aleshores ha viscut intensament, en primera persona, la rapidíssima evolució del món digital.  Al 2017, pocs n’hi ha que el dominin tant.

Paraules com Spectrum, MSX o Amstrad només sonaran als que ja tenen bastants anys. Però als anys 80 eren el no va más de la tecnologia, una autèntica revolució. I a Sant Cugat, ens explica Jaume Bartual, vam ser pioners. Ordinasoft (llavors anomenat Ordinajocs) va ser el primer negoci d’aquest tipus de tot Catalunya.

Així que tot va començar jugant.

Sí, va ser un èxit total. En una sala d’uns 25 metres quadrats s’hi ajuntaven potser quaranta o cinquanta nens. A l’hivern no feia falta calefacció.

Quin era el joc estrella?

A l’any 84 era el Bomb Jack, sens dubte. El problema va ser que ens vam acabar convertint en una mena de guarderia, perquè venien els pares i ens deixaven els nens tota la tarda. Era bastant estressant. Això ens va fer canviar el tipus de negoci. Ens vam dedicar primer a venda al client final i després vam anar passant al que som ara, que treballem amb empreses, venda i reparacions.

15-ordinasoft-02-trentadies
15-ordinasoft-03-trentadies
15-ordinasoft-06-trentadies

Vendre informàtica segueix funcionant?

Els grans centres comercials ens han fet molt mal com a botiga, costa molt vendre un ordinador. Tenim la gran sort de que donem servei tècnic i que tenim empreses com a clients, que no compren a llocs com Mediamarkt. Perquè no es tracta només de comprar un programa i instal·lar-lo. El client necessita que algú li explica com fer-lo servir. L’experiència ens dóna un gran valor afegit. Si portem tants anys és per alguna cosa.

En pocs sectors el canvi deu ser tan ràpid.

El problema més gran és aquest. Nosaltres cada setmana hem d’anar a un o dos cursos. Amb el tema software ja ni et dic, estar al dia costa moltíssim.

Com veu el futur?

S’està anant al que està fent Estats Units. La gent ja no comprarà programes, sinó que els llogarà. Per a les botigues com la nostra això és dolent, clar. Igual que fem ara amb l’antivirus, que el lloguem durant un any i després el renovem o no, passarà amb tots els programes. Han començat amb el software i crec que acabaran fent el mateix amb el hardware.

Llogar ordinadors?

Sí, portàtils i tablets. I tot estarà al núvol, així que el hardware serà mínim. A nivell de jocs, les consoles van marcar un abans i un després. Ara hi està havent una altre revolució, que és el telèfon mòbil. Ara mateix al voltant d’un 60% dels jocs es juguen al mòbil contra un 40% amb consoles… I en un parell d’anys això es pot convertir en un 80%-20%. El futur està en les tablets i en els mòbils.

I la realitat virtual?

De moment encara no té massa èxit. Té el problema que mareja molt. És una cosa que encara està començant.

Carrer Girona, 17, local 2
935 89 74 24 – ordinasoft.com
De dimarts a divendres de 9.30 a 14 h i de 17 a 20.30h. Dissabte de 9.30 a 14 h.

Afegir comentari

Fes clic aquí per publicar un comentari


*

Articles relacionats

Si continua utilizando el sitio, usted acepta el uso de cookies. más información

La configuración de las "cookies" en este sitio web se activa para darle una mejor experiencia de navegación. Si continúa utilizando este sitio web sin cambiar la configuración de las "cookies" o sin hacer clic en "Aceptar" a continuación, usted está consintiendo a la misma el uso de dichos "cookies".

Cerrar