MOVIMENT

Esports alternatius al barri de Sant Joan

Quan parlem d’esport tots pensem ràpidament en els esports col·lectius més coneguts, com el futbol o el bàsquet, o bé en sortir a córrer o anar en bicicleta, però modalitats menys convencionals com el tir amb arc o l’aeromodelisme també tenen un espai a Sant Cugat. Per Daniel Andrada 

Al barri de Sant Joan de Sant Cugat hi pots trobar algunes de les millors instal·lacions per practicar esport. Aquesta àrea, situada al nord del municipi, està ocupada per escoles, edificis d’oficines i diferents empreses, on destaquen els estudis de Radiotelevisió Espanyola, però no obstant això l’esport també hi té un paper destacat.

AEROMODELISME

En els darrers anys hi ha hagut un fort increment de l’ús recreatiu de vehicles multirotors o drons. El preu d’aquests aparells s’ha reduït molt, i fins i tot les botigues de joguines hi dediquen un espai especialitzat. El boom del ràdio control de petits vehicles aeris ha incrementat l’interès per aquest esport. Per qui vol fer una passa més i endinsar-se en un món més tècnic i que enganxa, pot iniciar-se en aquest club a tocar de casa.

El club Aeromodelisme i Ràdio Control Sant Cugat (ARC) enguany celebra el seu 35è aniversari. L’aeromodelisme és un esport que consisteix a construir i fer volar aparells d’escala reduïda; per fer-ho el club disposa de magnífiques instal·lacions amb diferents pistes d’enlairament on poder enlairar diferents aparells. En destaca la pista principal de 200 metres de llargària.

El club també ofereix un servei d’escola per poder iniciar-se en aquesta pràctica esportiva. On s’ensenya a crear i modificar el teu aparell i fer-lo volar de forma segura, en tres modalitats: dron, avió o helicòpter.

Algunes de les empreses i escoles de la zona obren les seves portes al públic en general

TIR AMB ARC

Al bosc de Sant Joan també i trobem el Club Arquers Sant Cugat (CASC). L’entitat es va fundar l’any 2012 i disposa d’ampli espai per poder practicar el tir amb arc, en tres modalitats: fita, bosc i camp. Al club hi entrenen arquers que competeixen en competicions nacionals. Alhora són escola de formació: es fan cursos d’iniciació amb monitors, tant per a nens com per adults, per aquells que vulguin descobrir aquesta disciplina esportiva.

Per iniciar als més petits de la casa en aquest esport hi ha molts materials econòmics que pots trobar als grans magatzems dedicats al món de l’esport, com arcs o fletxes; amb puntes adaptades amb ventoses, per als més menuts. Però si vols fer un pas més enllà, pots apropar-te al club perquè t’ensenyin aquest esport amb més detall. Els monitors t’aconsellaran el tipus d’arc més adient per a tu. Per exemple: existeixen arcs per a dretans i per a esquerrans, però no és el braç dominant qui en fa la diferenciació, sinó si ets esquerrà o dretà d’ull.

MOLT MÉS QUE UN PARC EMPRESARIAL

Les diferents empreses i escoles de la zona de Sant Joan tenen a les seves instal·lacions oferta esportiva pels empleats, però alguns centres obren les seves portes a tots els públics. Com ara el gimnàs Core Sports, situat als baixos de l’edifici Catalana Parc, que és un gimnàs obert a tothom. També pots llogar pistes de pàdel (escola Àgora) o participar en les lligues amateur de futbol 7 que es realitzen a diferents instal·lacions de la zona (escola THAU i escola Àgora), que organitza la Fundació Valldor 7.

Finalment a tocar de l’estació de Sant Joan trobem el CAR, que tot i ser un centre d’alt rendiment d’accés exclusiu per a esportistes, al llarg de l’any obre les seves portes oferint les seves instal·lacions a diferents clubs, entitats i escoles, per realitzar extraescolars o campus d’estiu, completant així una zona esportiva de Sant Cugat sovint desconeguda.

Daniel Andrada Sala és Professor d’Educació Física i Entrenador Personal

Afegir comentari

Fes clic aquí per publicar un comentari

*

Articles relacionats

Si continua utilizando el sitio, usted acepta el uso de cookies. más información

La configuración de las "cookies" en este sitio web se activa para darle una mejor experiencia de navegación. Si continúa utilizando este sitio web sin cambiar la configuración de las "cookies" o sin hacer clic en "Aceptar" a continuación, usted está consintiendo a la misma el uso de dichos "cookies".

Cerrar