MOVIMENT

Arteon: un Volkswagen emocional

Poques vegades la firma alemanya destaca per la frescor visual de les seves creacions, però amb l’Arteon han aconseguit cridar l’atenció des del primer moment.

La nova creació de Volkswagen pretén rivalitzar amb automòbils com el BMW Sèrie 4 Gran Coupé i l’Audi A5 Sportback, similars quant a morfologia però amb un posicionament comercial clarament premium.

Aquest gran turisme arriba a més amb la missió de reemplaçar el Volkswagen CC i, com aquell, l’Arteon és un derivat del Passat, berlina amb la qual comparteix la ubiqua plataforma MQB de motor transversal però de la qual es distingeix per tres circumstàncies principals. La primera té a veure amb les seves dimensions: l’Arteon és 9 cm més llarg (mesura 4,86 m), ofereix 5 cm més de batalla (2,84 m), és 4 cm més ample (1,87 m) i, per contra, és 3 cm més baix (1,43 m). Aquest canvi de proporcions, en combinació amb una línia de sostre que es perllonga fins al final del vehicle i la presència d’un porta del darrere, ens porta a la segona gran diferència: l’Arteon és un fastback de cinc portes.

Volkswagen poques vegades ha destacat per la frescor visual de les seves creacions, però la tercera gran diferència de l’Arteon respecte el Passat és precisament que el nou gran turisme de la firma de Wolfsburg si és un d’aquests cotxes que criden l’atenció des del primer moment.

El seu frontal, molt ampli i amb una extensa graella definida per línies horitzontals que desemboquen a les òptiques, simbolitza aquesta nova època que ha començat amb l’arribada del mateix Arteon i que es veurà reflectida en futurs models com el Touareg que arribarà l’any que ve. La part posterior sí que recorda més la del CC, com també la silueta del vehicle, que barreja elegància i esportivitat.

L’equipament base de cada acabat en aquesta fase de llançament és molt extens. L’Arteon porta de sèrie fars davanters i posteriors LED (excepte els llums de carretera), llandes de 18”, retrovisors abatibles, climatitzador de tres zones, sistema multimèdia amb pantalla de 8” amb Android Auto i CarPlay, trucada d’emergència, control de creuer predictiu i assistents de canvi de carril i pre-col·lisió. Les versions Elegance i R-Line afegeixen llums de carretera LED, intermitents dinàmics, seients Alcantara/cuir (envolvents en el R-Line), perfils de conducció, retrovisors en crom mat (només en la versió Elegance), llandes d’aliatge de 19”, quadre d’instruments digital i càmera de visió posterior.

Etiquetes

Afegir comentari

Fes clic aquí per publicar un comentari

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Articles relacionats

Si continua utilizando el sitio, usted acepta el uso de cookies. más información

La configuración de las "cookies" en este sitio web se activa para darle una mejor experiencia de navegación. Si continúa utilizando este sitio web sin cambiar la configuración de las "cookies" o sin hacer clic en "Aceptar" a continuación, usted está consintiendo a la misma el uso de dichos "cookies".

Cerrar