NEGOCIS

TbKids: tecnologia creativa

Com serà el futur? És un misteri… Però TbKids prepara els més petits per afrontar-lo. Que com ho fa? Fomentant la col·laboració, el pensament crític/digital, la comunicació i la creativitat.

En el número que Trentadies va dedicar a l’emprenedoria i la innovació ja vam fer una visita a TbKids, però ara hi hem tornat perquè la seva directora, Vicky Castillo, ens parli amb més profunditat de les activitats que proposen als petits santcugatencs. Ho fem davant d’una impressora 3D en ple funcionament.

De quin material és la “tinta”?

Es diu PLA, és una mena de plàstic que permet imprimir molt bé. No és tòxic i per tant perfecte per als nens. La impressió 3D forma part dels tallers que fem. Amb un programa de disseny aprenen a fer el dibuix en 3D i després l’imprimeixen aquí. Fan clauers, miniatures, interruptors, drons, de tot. Fins i tot peces de recanvi… Si el dron cau i es trenca es poden tornar a imprimir les peces trencades… O les mateixes impressores, fixa’t que hi ha peces de la pròpia impressora que estan impreses.

Ostres, que bo.

Sí, és una tecnologia espectacular. En el camp de la medicina, per exemple, hi estan trobant molta utilitat.

I els nens, si aprenen a fer-la servir, es preparen per al futur.

Exacte. Les professions del futur encara no estan inventades i els nens han d’estar preparats per al que pugui aparèixer. Tot indica que les feines del futur seran col·laboratives, comportaran mobilitat, una ment global, pensament crític i digital, estar en espais oberts…

21-Trentadies-TbKids-04

I aquí, m’imagino, fomenteu això.

Fomentem els valors de les quatre C, que són la comunicació, la col•laboració, la creativitat i el pensament crític i digital. A l’escola ja es donen una mica, però creiem que és important fomentar-los amb activitat extraescolar.

Els pares ho entenen?

Els nens que vénen tenen molta motivació per a la tecnologia en general. Als pares els hi està costant una mica, però cada vegada més els nens tendeixen cap a aquesta mena d’activitats.

Com a extraescolar és realment diferent que “clàssics” com el futbol o la música.

Sí, i té una cosa molt bona, que és que t’acompanyarà tota la vida. La creativitat que fomentem aquí, la capacitat per afrontar reptes, a no tenir por al fracàs, a fomentar l’autoestima, a saber-te comunicar… Són coses que es fan cada dia.

Hi ha tantes nenes com nens?

Això està canviant molt. Abans la tecnologia es reservava als nens, però cada vegada hi ha més nenes i estan encantades.

Imagino que són tant o més bones que ells.

Són boníssimes en pensament crític, en creativitat, resolent conflictes… I segons l’edat tenen un grau de maduresa superior als nens. La balança encara no està equilibrada, però ens hi estem acostant.

Aquest és el quart any que esteu oberts, no?

Sí, ara comencem el nou curs. Portem poc temps, però estem tenint molta acceptació. Fins i tot tenim una franquícia a Bilbao! Un noi d’allà va conèixer TbKids i ens va dir que volia obrir una franquícia. No ens ho esperàvem, però ens ha fet molta il·lusió!

 


TbKids Sant Cugat
C/ Sant Antoni, 6
08172 Sant Cugat del Vallès
Telèfon 93 269 38 79

Afegir comentari

Fes clic aquí per publicar un comentari

*

Si continua utilizando el sitio, usted acepta el uso de cookies. más información

La configuración de las "cookies" en este sitio web se activa para darle una mejor experiencia de navegación. Si continúa utilizando este sitio web sin cambiar la configuración de las "cookies" o sin hacer clic en "Aceptar" a continuación, usted está consintiendo a la misma el uso de dichos "cookies".

Cerrar