NEGOCIS

Papiol Alfombres, SA de Sant Cugat al món

Fundada el 1956, l’empresa s’ha convertit en tot un referent del sector, oferint un servei integral que inclou venda, fabricació, rentat i restauració. Si busques l’estora perfecta, ja saps on trobar-la.

No ens hauríem imaginat mai que visitar una empresa d’alfombres ens agra-              daria tant… Però així ha estat. La varietat exposada és immen-sa, un catàleg en viu, però el que més ens ha agradat és la maquinària d’última generació que fan servir per rentar-les i deixar-les com noves. Durant la visita hem tingut l’oportunitat de parlar amb el seu propietari, Francesc Papiol.

Quan va nèixer Papiol Alfombres?

L’empresa la va fundar el meu pare, l’any 1956. Després vaig continuar jo… I ara continuen els meus fills.

Tres generacions, ja. Sempre a Sant Cugat?

Sempre a Sant Cugat, sí. Vam ser els primers, a Catalunya i Espanya, en portar dels Estats Units les primers màquines de rentar catifes. En aquella època no hi havia màquines d’aquella mena aquí. El meu pare, que les havia descobert en una revista suïssa, va viatjar a Wisconsin (USA) i en va portar una. La gent estava acostumada a netejar-les als terrats… I l’arribada d’aquella màquina va representar una revolució.

“Si el client busca una alfombra concreta, la fabriquem en qualsevol material, disseny, color i mida”

Per tant, el primer servei que va fer l’empresa va ser el de neteja?

Sí, i de mica en mica vam anar fent més i més coses. Vam introduir el servei de restauració en un moment que, de restauradors de veritat, no n’hi havia. Com que teníem contactes amb l’Iran i el Pakistan, vam portar un xicot iranià i un xicot paquistanès que van ensenyar l’ofici a la gent que teníem aquí.

Tota una tradició a la ciutat, la dels tapissos i catifes, com la Casa Aymat.

Quan aquesta empresa va tancar alguns dels seus treballadors es van incorporar a la nostra empresa. Des de llavors l’empresa no ha fet més que créixer. Ara moltes alfombres les dissenyem nosaltres i les fabriquem a mà a l’Índia o al Nepal. Això les que es fabriquen a mà, les fabricades a màquina les fem aquí mateix.

I de Sant Cugat, al món.

Treballem amb grans empreses de projecció internacional dedicades a la moda, decoració, hosteleria, projectes d’arquitectura, nàutica, etcètera. Per tant podem dir que les nostres catifes estan distribuïdes per tot el món.

De manera que fabriquen, netegen, restauren… Un servei integral.

Sí, donem un servei total assessorant els nostres clients. També fem instal·lacions de moquetes en qualsevol estança, escales, parets, etcètera.

L’empresa ha crescut molt. De fa trenta anys fins ara, hem ampliat les nostres instal·lacions. Ara mateix són de 4.000 metres quadrats.

També venen al detall, no?

Sí, a la botiga Avinguda de Gràcia 4 qe ara fa 35 anys que es va obrir i fa poc que la vam renovar tota, venem a particulars, decoradors, petites empreses… Hi tenim unes 1.300 alfombres en exposició. Aquí poden trobar una gran varietat de catifes de diferents orígens i veure les diferents possibilitats que tenim per fer catifes a mida.

Déu n’hi do.

Llavors, si el client necessita alguna cosa més concreta, la fem a mida a la fàbrica, tant pel que fa al material, al disseny, al color, etcètera. Un servei complet.


 

EXPOSICIÓ I VENDA

Av. de Gràcia, 4

Tel: 93 674 65 00 i 93 589 47 16

tenda@papiol.net

 

FÀBRICA I OFICINES

Camí Can Calders, 16

Tel: 93 589 46 56

info@papiol.net

www.papiol.net

Afegir comentari

Fes clic aquí per publicar un comentari

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Si continua utilizando el sitio, usted acepta el uso de cookies. más información

La configuración de las "cookies" en este sitio web se activa para darle una mejor experiencia de navegación. Si continúa utilizando este sitio web sin cambiar la configuración de las "cookies" o sin hacer clic en "Aceptar" a continuación, usted está consintiendo a la misma el uso de dichos "cookies".

Cerrar