MOVIMENT

L’esquí de fons

El mes passat dèiem que el Nordic Walking va néixer als països nòrdics com una forma d’entrenament per als esquiadors de fons quan no hi ha neu… Doncs avui parlem de què fan els esquiadors de fons quan sí que n’hi ha! Per Daniel Andrada

L’esquí de fons és un esport de neu a cavall entre caminar, patinar i esquiar. Consisteix en desplaçar-se sobre esquís per camins nevats amb petits desnivells, ja que al llarg del recorregut et trobaràs amb trams plans, pendents suaus i petites pujades. És fàcil, apte per a totes les edats i nivells, i es pot gaudir en família. A més, hi ha poques aglomeracions i menys risc de patir lesions i caigudes.

L’esquí de fons és un esport totalment diferent de l’esquí alpí. En aquesta modalitat d’esquí no existeixen els remuntadors, perquè es fan servir les pistes forestals existents, que es preparen per poder gaudir d’aquest esport. És un esport que requereix molt poca infraestructura i per tant és molt més respectuós amb l’entorn. Els esquís de l’esquí de fons són més llargs, estrets i lleugers. Una característica diferenciadora és que la superfície de l’esquí no és lliscant en la seva totalitat, ja que la part central de l’esquí disposa d’un sistema de subjecció per tal que no puguis anar enrere quan hi ha pujada (sistema d’escates o pell sintètica). A més, la bota només està subjectada per la punta del peu, deixant lliure el taló, permetent un lliscament molt més lliure. Tot plegat són elements que et permeten recórrer grans distàncies i gaudir de diferents paisatges.

Existeixen dues modalitats: clàssic o patinador. En l’estil clàssic et desplaces seguint uns solcs o traces fetes sobre la neu que et fan de guia per on has de lliscar; ideal pels principiants. En la modalitat patinador et desplaces per fora d’aquestes guies, i els moviments que fas per moure’t són molt similars als que fan els patinadors.

Daniel Andrada Sala és Professor d’Educació Física i Entrenador Personal

Principals beneficis de l’esquí de fons:
• Incrementa la capacitat 
cardiopulmonar
• Augmenta el consum 
de calories
• Afavoreix la prevenció 
de l’osteoporosi 
• Millora la capacitat funcional 
i la qualitat de vida
• Pot millorar els símptomes 
de pacients amb fibromiàlgia, càncer, diabetis, artritis, 
cardiopaties, Parkinson i malalties respiratòries, 
entre altres

Afegir comentari

Fes clic aquí per publicar un comentari

*

Articles relacionats

Si continua utilizando el sitio, usted acepta el uso de cookies. más información

La configuración de las "cookies" en este sitio web se activa para darle una mejor experiencia de navegación. Si continúa utilizando este sitio web sin cambiar la configuración de las "cookies" o sin hacer clic en "Aceptar" a continuación, usted está consintiendo a la misma el uso de dichos "cookies".

Cerrar