NEGOCIS

Soler Finques, l’honestedat com a bandera

La compra d’un habitatge és una de les coses més importants que fa una persona al llarg de la seva vida. A Soler Finques ho saben i t’acompanyen personalment en tot el procés.

Soler Finques va ser fundada el 2007, just quan va esclatar la bombolla immobiliària. Eren temps difícils, de greu crisi del sector, que el seu gerent, Xavier Soler, va saber encarar amb un intel·ligent canvi d’actitud i, segons ha explicat a Trentadies, amb moltes i molt intenses hores de feina.

Imagino que més d’un et va dir que no era el moment de dedicar-se al món immobiliari.

Sí, molta gent, de fet. Del meu entorn molta gent, tant amics com professionals del sector. Era claríssim que el sector anava a menys… Però ho vaig observar com una oportunitat.

Com ho vas encarar?

El sector estava molt viciat, el servei estava molt per sota de l’envergadura que una operació immobiliària representa en la vida d’una persona… De manera que ens vam enfocar molt al propietari. Sempre hem considerat que el propietari és l’autèntic protagonista del negoci, i nosaltres li fem un vestit a mida. Des de la valoració acurada de l’immoble fins a una comercialització i publicitat extraordinàries, tant pel que fa a la quantitat com sobretot pel que fa a la qualitat. Ens vam destacar clarament de la competència.

Al final dels vostres anuncis, que apareixen sempre a la contraportada de la nostra revista, sempre hi ha una frase que fa pensar.

És un guiño als nostres clients. Sempre he tingut interès per la filosofia, per l’ètica… I penso que els negocis han d’anar sempre acompanyats d’aquesta visió filosòfica i ètica. Crec que s’adiu molt amb el nostre caràcter professional, en el que posem l’honestedat, la transparència i l’ètica en primer lloc.

L’empresa va néixer amb l’esclat de la bombolla. Com descriuries aquesta dècada de crisi? 

La bombolla que esclata el 2007 és la pit-jor crisi financera de l’era moderna al nostre país. De 2007 a 2015 hi ha una devaluació ferotge. Han estat anys durs no només des del punt de vista econòmic, sinó també moral i personal. I ara això s’ha revertit abruptament, pràcticament d’un mes per l’altre… I estem reproduint els tics de la bombolla. Una de les coses que observo és que estem en un escenari bastant similar al previ a la bombolla immobiliària dels primers 2000…

S’estan repetint els mateixos errors?

Sí. Tenim un mercat financer abocat al crèdit, amb molta necessitat i voluntat de donar hipoteques, uns tipus d’interès baixíssims, un preu del diner mínim… Estem recuperant aquells preus de rècord d’abans de la crisi, amb la perversitat de tenir fresques a la memòria les xifres que es van assolir el 2007.

I això no es pot aturar?

Sí, però no s’està fent pràcticament res. Les mesures adoptades pel govern en relació a la banca, tot i ser lleugerament més restrictives que les d’abans de la crisi, no són suficients per evitar l’escalada de preus. Trobo a faltar valentia i intervenció dels governs en l’habitatge. L’habitatge és un dret fonamental recollit a la carta dels Drets Humans, però es fa poc o res per preservar-lo.

És un bon o un mal moment per comprar?

Jo crec que és molt bo. El sector tendeix a l’alça i és un bon moment tant per als que venen, que veuen revaloritzades les seves propietats, com per als que compren, perquè hi ha molta oferta.

Soler Finques
Plaça Ausiàs March 1, 2n 1a
08195 Sant Cugat del Vallès
Telèfon 93 514 39 40
info@solerfinques.com

Afegir comentari

Fes clic aquí per publicar un comentari

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Si continua utilizando el sitio, usted acepta el uso de cookies. más información

La configuración de las "cookies" en este sitio web se activa para darle una mejor experiencia de navegación. Si continúa utilizando este sitio web sin cambiar la configuración de las "cookies" o sin hacer clic en "Aceptar" a continuación, usted está consintiendo a la misma el uso de dichos "cookies".

Cerrar