MOVIMENT

Esports de mar

A Catalunya tenim 580 km de costa, però quan s’acaba l’estiu ens oblidem que tenim mar. Tot i que a l’hivern anar a la platja no ens atreu gens, hi ha un munt d’activitats de les quals podem gaudir magrat el fred. Per Daniel Andrada

Fa dies que no veig el mar i alguna cosa em crida, com si sentís la necessitat de veure aquell immens bassal d’aigua que he oblidat que existeix. Només de mirar-lo em reconforta veure tant blau, tant espai obert, buit i sense ciment, que sembla que no s’acabi. De tant en tant, tot i que no és el camí més curt a casa, escullo la ruta que em permet veure el mar, encara que només sigui un instant a través del vidre del cotxe.

Hem de trencar amb els costums que només ens permeten fer coses a l’estiu com menjar gelat, prendre el sol, fer esport a la platja o navegar. Per exemple, els gelats es poden menjar tot l’any, de fet, als països nòrdics, on les temperatures són més baixes tot l’any, és on més gelat es consumeix. Tanmateix, prendre el sol a l’hivern és més saludable, ja que tenim menys incidència directa dels rajos ultraviolats i contribueix a recarregar la vitamina D. Anar a la platja a l’hivern és ideal per córrer, fer volar estels o passejar per la sorra amb total tranquil·litat. Així, també podem gaudir del mar i de les activitats que ens ofereixen els clubs nàutics o les escoles de vela al llarg de tot l’any.

No importa si fa fred

És cert que només pensar en ficar-se a l’aigua en els mesos freds fa mandra, però amb un bon neoprè pots gaudir del surf, el windsurf, el paddle surf o el caiac tot l’any. A més, si vas damunt d’una embarcació en esports com la vela o el rem, no cal el neoprè, anant ben abrigat i amb una armilla salvavides n’hi ha prou. Navegar és una bona opció per desconnectar, fer exercici, divertir-se i reconnectar amb la natura. A més, tothom pot gaudir d’aquests esports, ja que hi ha opcions per a tota la família.

Per menys de 20 euros pots gaudir de la sensació única de lliscar pel mar impulsat pel vent

Al portal web vela.cat pots trobar tota la informació necessària per gaudir dels esports nàutics. Hi trobaràs tots els clubs i escoles que hi ha al litoral català i les diferents modalitats i embarcacions que pots escollir per començar a navegar, com també informació de les principals competicions i regates.

Sovint esports com el golf, el tennis o la vela semblen inaccessibles o molt cars i no ens plantegem provar l’experiència, però per menys de 20 euros pots gaudir de la sensació única de lliscar pel mar impulsat només per la força del vent, durant dues hores i acompanyat d’un instructor. L’oferta és molt àmplia: trobem cursos de tot tipus, batejos de diferents esports, lloguer d’embarcacions, campus, extraescolars, i fins i tot passejades romàntiques, per a cites ben originals.

Campus nàutic

Les vacances escolars de Setmana Santa ja són aquí i sovint no sabem què fer amb les criatures, una opció recorrent és apuntar-los a una estada esportiva. Alguns centres nàutics ofereixen campus per a nens i nenes amb ganes de descobrir els esports de mar, on podran tastar diverses modalitats com la vela lleugera, el paddle surf, el caiac i el windsurf, entre altres.

BARCELONA WORLD RACE

A Catalunya es disputen competicions i regates tot l’any. Barcelona és port de sortida d’importants regates al voltant del món, on destaca la Barcelona World Race. És una competició de volta al món a vela, emprant embarcacions del tipus IMOCA 60 i tripulades només per dos regatistes. Se celebra cada 4 anys i té en Barcelona el port de sortida i d’arribada. La pròxima edició de la Barcelona World Race prendrà la sortida el 12 de gener de 2019, amb un recorregut creuant el món d’oest a est, passant per Sidney, al llarg de tres mesos de navegació. Circumnavegar el planeta amb un vaixell sense motor i tripulat només per dues persones demostra que encara existeixen aventurers intrèpids. El mar ens atreu i ens captiva.

Daniel Andrada Sala és Professor d’Educació Física i Entrenador Personal

 

Afegir comentari

Fes clic aquí per publicar un comentari

*

Articles relacionats

Si continua utilizando el sitio, usted acepta el uso de cookies. más información

La configuración de las "cookies" en este sitio web se activa para darle una mejor experiencia de navegación. Si continúa utilizando este sitio web sin cambiar la configuración de las "cookies" o sin hacer clic en "Aceptar" a continuación, usted está consintiendo a la misma el uso de dichos "cookies".

Cerrar