Cos i ànima

Neuromarketing: realment triem el que comprem?

Tots coneixem alguna marca comercial que ha canviat en algun moment el seu logo, els seus eslògans i la seva imatge, inclús els seus productes o la seva presentació. Però, realment sabem per què es produeixen aquests canvis? Els motius per prendre aquesta decisió per part d’una empresa són múltiples: 

  • Canviar posicionament davant altres empreses
  • Eliminar una mala imatge
  • Recuperar quota de mercat
  • Canvis radicals de mercat, etc.

Com s’aconsegueix aquest canvi ?

El neuromarketing és una ciència que estudia el comportament del cervell humà durant el procés de compra, analitzant i mesurant una sèrie de conceptes clau del comportament humà. També estudia la millor manera de connectar amb els consumidors, tenint en compte com reaccionem a diferents estímuls, per fer més efectives les estratègies de marketing.

Importància del neuromarketing

Per optimitzar les campanyes comercials és essencial conèixer quin tipus d’estímuls són capaços d’influir en les emocions i el comportament de les persones. No hem d’oblidar que estem exposats constantment a missatges comercials a través de mitjans online i offline. Constitueix una eina que ajuda a analitzar els patrons de compra i hàbits dels consumidors, conèixer quins estímuls impacten més i quines raons fan que a una persona li agradi un determinat producte, saber quin pes té el subconscient en les decisions de compra i realitzar prediccions sobre el comportament dels consumidors.

Conèixer les emocions i la part menys racional del consumidor té un gran pes en la decisió final de compra. Per tant, si la societat evoluciona i els patrons de pensament canvien amb ella, les marques comercials s’han d’adaptar a aquests canvis per poder vendre els seus articles. Els valors socials canvien contínuament i la majoria s’adhereix als que es consideren més preuats, encara que cada persona sigui molt diferent a l’hora de reaccionar davant els estímuls.

Neuromarketing segons el tipus d’estímul

Visual: Se centra en la percepció a través dels ulls. Les imatges impacten ràpida i eficaçment en el nostre cervell. És important el color, la imatge, el relleu, etc, tant del disseny com del producte.

Auditiu: Està basat en el que sentim. Està demostrat que determinats estímuls auditius afavoreixen algunes transaccions comercials. També hi ha persones que són especialment sensibles a la música.

Kinestèsic: El tacte, el gust i l’olfacte també són molt importants per afavorir la compra d’un determinat producte. Per això són recomanables les presentacions en supermercats, on es poden tastar o provar els productes.

   

Fer un comentari

Fes clic aquí per a publicar un comentari